От пресслужбата на президента Володимир Зеленски съобщиха, че ако Русия убие

...
От пресслужбата на президента Володимир Зеленски съобщиха, че ако Русия убие
Коментари Харесай

Зеленски: Ако Русия убие военни или цивилни граждани в „Азовстал“, мирните преговори спират

От пресслужбата на президента Володимир Зеленски оповестиха, че в случай че Русия убие украинските военни и цивилни жители, които остават на територията на завода " Азовстал " в Мариупол, дипломатически договаряния за мир ще бъдат невъзможни.

„ Ако Русия убие хора, които могат да бъдат изведени по филантропични коридори, тогава няма какво да приказваме с тях на дипломатическо равнище “, сподели Зеленски по време на видеосреща на Кралския институт по интернационалните връзки Чатъм Хаус, Англия.

Президентът на Украйна добави, че в петък - със взаимните старания на Международния комитет на Червения кръст и Организация на обединените нации - най-сетне бе открита форма за евакуация на цивилни от блокирания цех „ Азовстал ”.

Зеленски също по този начин съобщи, че Мариупол е опустошен до основи и назова блокадата на града „ умишлена стъпка, демонстрация на ненавист и тероризъм ”.

„ Основна отговорност за тази свирепост носи информационно-пропагандистката машина на Руската федерация и този проблем занапред би трябвало да бъде решен. Те съумяха да втълпят у хората такава ненавист още преди началото на пълномащабната война. Те са правили това в продължение на доста години “, означи Зеленски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР